Nyheter

Om JOYOm_JOY.html
Nyheter
Vårt arbeidArbeid.html
Støtt JOYBli_medlem.html
KontaktKontakt.html
BilderBilder.html

Nyhetsbrev - Desember 2011


Det nærmer seg julaften, og JOY vil ønske alle våre medlemmer og gavegivere en riktig god jul og et godt nyttår!


2011 har vært et svært spennende år for JOY! Spesielt viktig for oss har det vært at Solveig Bråten og Kristine Formo tilbrakte tre måneder i Baku. De har lagt et solid grunnlag for arbeidet videre i 2012. Tusen takk for deres innsats!


Ressurssenter i Baku

Solveig og Kristine gjorde en omfattende research knyttet til oppstart av et ressurssenter for hjemmeboende funksjonshemmende i Baku. JOY har bestemt seg for å samarbeide med United Aid for Azerbaijan (www. Uafa.org.uk) om prosjektet. Vi har funnet sponsorer som vil dekke drift og nødvendig utstyr, men mangler sponsor som kan hjelpe oss og kjøpe lokaler til senteret. Dette kan ta tid å få på plass, så vi begynner trolig i leide lokaler. Dette er ikke ideelt, men det er mange familier som trenger oss NÅ, og disse skal vi ikke skuffe!


Symbolgaver

JOY har også i år laget symbolgaver til jul. Desverre har vi ikke kunnet legge disse ut for salg på hjemmesiden vår, da etterspørselen har vært for stor. JOY lover at vi skal starte produksjonen av julepynt, smykker og armbånd allerede i januar. Vi skal ha mye fint klart til oktober 2012!


Fadderprogram

JOY jobber med å få i gang et Fadderprogram. Vi vil prøve å engasjere bedrifter og kommunale institusjoner til programmet. Man vil få 5 prosjekter og velge mellom og får jevnlig oppdatering på sitt prosjekt gjennom nyhetsbrev og eventuelt foredrag. Vi håper at et slikt fadderprogram kan skape engasjement på  arbeidsplasser, og samtidig gi hjelp til mange barn! Ta gjerne kontakt med Anita Müller dersom dette kan være aktuelt for din arbeidsplass: anita.muller@joy-org.com


Julegave fra Wiersholm

JOY har vært så heldig å få årets julegave fra advokatfirmaet Wiersholm. 100.000 kr til sommerleir i 2012! Vi gleder oss til å arrangere den beste sommerleiren noensinne! Disse pengene skal komme barna til gode!


Årsmøte 2012

JOY sitt årsmøte blir lørdag 28 januar kl 12:00. Det vil bli avholdt hos Solveig Bråten i Alnagaten 22 G i Oslo. 


Det er viktig for JOY å holde administrasjonskostnadene så lave som mulig. Derfor håper vi at du gir beskjed innen 14 januar om du vil ha sakspapirene tilsendt pr e-post.


Frist for innmelding av eventuelle nye saker er satt til 12 januar.


Spørsmål angående årsmøtet kan rettes contact@joy-org.com


God jul og godt nyttår!SOMMERLEIR 2011Vi er stolte av å kunne meddele at den sjette sommerleieren ble en stor suksess. Med 12 frivillige, masse godt humør, engasjement og en gjeng fantastiske barn, ble dette to uker som glir inn i historiebøkene med stor utmerkelse.


Den første delen av sommerleieren hadde vi to utflukter per dag. Vi har vært på tivoli, i dyreparker, på lekeland, på stranden og vi har fått testet bowling teknikken. Mang en yoghurt, juiceboks, bananer og Mc Donalds menyer har gått ned på høykant med store smil. De siste dagene av leiren benyttet vi ettermiddagene på barnehjemmet med lek ute og inne. Lek, vann og mat er kanskje noe at det som har stått mest sentralt, men for de fleste av både barn og frivillige har det handlet om fantastiske opplevelser og en storm av inntrykk.Sommerleiren ble avrundet med fest på barnehjemmet. Alle fikk være med, om det var som festdeltager ute på festplassen, eller liggende i sengen. Vi serverte pølse i brød på aserbaijansk vis, juice og kaker. Etter hvert ble det  musikk og dans. Dette var også en av de varmeste dagene på sommerleieren, og vi ble nok alle overrasket da en av barnehjemstantene tok kontroll over vannslagen og startet den store vannkrigen.


Alle barn og frivillige takker for en flott sommerleir, og gleder seg til neste år.


2011

JOY er inne i et spennende år. JOY har inngått en treårig kontrakt med Helle Bennetts Allmennyttige Fond. Dette betyr at vi får økonomisk støtte fra dem i et langsiktig perspektiv. Denne støtten gir JOY nye og spennende muligheter.


I februar hadde Tone Mette minikonsert på Kampen Bistro til innetkt for JOY. Vi benyttet kvelden til å gi informasjon om arbeidet vårt. Det ble godt oppmøte og vi fikk inn 8000 kroner til vårt arbeid.
11.juli står en ny sommerleir for døren. I år skal vi ha sommerleir i to uker, og frivillige fra Norge og Aserbajsdjan er i gang med å forberede årets leir.


JOY vil fortsette Aktiv Læring på Internat Shagan og Internat Saray. Vi vil følge opp

personale på institusjonene, ansatte fra andre hjelpeorganisasjoner og frivillige i hvordan man kan aktivisere og stimulere barna.

 
PartnerePartnere.html